fredag den 12. september 2014

Tyske souvenirs: #1 Kreativbrauerei Kehrwieder

Sommerens tyske ølindkøb sendte mig blandt andet hjem med to øl fra Kreativbrauerei Kehrwieder. Den ene købt på opfordring i Bierland, og den anden spottet og købt i et getränkemarkt dagen efter anbefalingen. 

Kreativbrauerei Kehrwieder stammer fra Hamburg, hvor de, hvis mit tysk tjener mig ret, lige nu er i gang med at lede efter egnede lokaler til deres bryganlæg. Det betyder så også, at de to indkøbte øl var brygget ude i byen. Det skulle vise sig, at i hvert fald den ene var brygget hos Rækker Mølle Bryghus, der normalt mest gør sig i at putte fornærmelser på flaske. 

Første øl på bordet var Prototyp, en tørhumlet Lager. Lækkert duftende af frugttung humle, uklar i glasset, med et hvedeølsfeel i munden og med en smag som den blødeste, bløde Pale Ale, der var den blevet tilsat en smule citronsaft, skulle den vise sig at være en positiv overraskelse af de helt store. Som øljunkie leder man altid efter et fix, der kan gøre en høj som var det første gang igen, og Prototyp var så tæt på som jeg kan mindes at have været meget længe. Brygget på en multietnisk sammensætning af humlerne Northern Brewer, Perle, Saaz og Simcoe, er det lykkedes at skabe en enkel og frisk øl, der higer efter at blive drukket i solskin. 
Årsdagen for brygningen af den første Prototyp, fejrede de jungs fra Kreativbrauerei Kehrwieder med at brygge en Baltic Porter på den samme humlesammensætning som Prototyp. En lækkert brændt, velhumlet og nærmest sort størrelse, hvor humlen stod mere og mere frem i smagen efterhånden som øllet varmede en smule op. Igen en positiv overraskelse, dog med den anke, at der optrådte en syrlighed i eftersmagen, der ikke helt hørte hjemme i en fuldendt øloplevelse. Det ændrer dog ikke på, at fordommen om at tyskere ikke kan brygge sort øl må pakkes væk. 

Efter at have smagt de to øl fra Kreativbrauerei Kehrwieder piner det mig en smule, at jeg ikke stødte på bryggeriets single hop serie ”Shipa”, som jeg nu er blevet voldsomt nysgerrig efter at prøve. Skulle man komme på de kanter, så er Prototypserien og Kreativbrauerei Kehrwieder hermed anbefalet.