onsdag den 15. oktober 2014

Ølindkøb: Flensburg

I lørdags drog familien Stovt over grænsen for at proviantere. Jeg har i et stykke tid haft kig på butikken Drugstore Bockholm, beliggende uden for Flensburg, der så ud til at have et ganske anstændigt øludvalg og være lagerførende i øl fra dels Kreativbrauerei Kehrwieder, der var sommerens store øjenåbner, og Buddelship, et nyt mikrobryggeri fra Hamburg, som jeg har været nysgerrig efter at prøve. Det var butikken også, men så heller ikke meget mere end det. Hylderne i ølafdelingen virkede tomme, og jeg stod med fornemmelsen af at være trådt ind uden for sæsonen. I nærmeste nabolag ligger både ferieboligheder og campingplads, så tanken er måske ikke helt usandsynlig. Jeg fik tre varianter med fra Buddelship (Saison, IPA; hvede) og ud over de to Prototypvarianter fra Kreativbrauerei Kehrwieder, så havde butikken også en enkelt øl stående fra bryggeriets Shipa-serie (Single-Hop-IPA). Et skuffende besøg, der ikke levede op til mine forventninger, men måske stedet skal frekventeres i sommermånederne? 
Tilbage i Flensburg var vi for første gang i Citti-Markt, der var et luksussupermarked i størrelse meget stort. Ølafdelingen rummede ud over det forventelige også et glædeligt gensyn med pilsneren fra Alpirsbacher, der var en anden af sommerens store positive oplevelser. I et køleskab sponseret af Braufactum, stod ud over Braufactums egne øl også et udvalg fra blandt andet Brooklyn Brewery og Firestone, samt et par italienske varianter. Et lignende køleskab spottede jeg i sommers hos en Edekabutik, så de er åbenbart udbredet. Jeg købte tre øl fra Braufactum i sommers, og har svoret ikke at kaste penge efter bryggeriet igen, men det blev jeg halvt om halvt nødt til, da de er tysk importør af Firestone. Jeg tog de to tilgængelige varianter fra Firestone med, og supplerede med en sixpack Alpirsbacher. 

Ingen af stederne var det store sus, men skal man lidt væk fra de mest gængse tyske øl, så var de begge bedre end andet jeg har set i Flensburg. Citti-Markt er centralt og tilgængeligt placeret, mens Drugstore Bockholm kræver en ti kilometers køretur af smalle, men ganske idylliske veje.