onsdag den 20. maj 2015

Cellarmaker/Amager Bryghus samarbejdsbryg

På dagen før startskuddet til CBC gæstede Stovt Amager Bryghus. På papiret for at se samarbejdsbrygget med Cellarmaker Brewing Company blive ført ud i livet, men i realiteten nok mere lokket af udsigten til en dag i godt selskab med indlagt forplejning. 

Vi ankom som de første til det, der i folkemunde nok ville blive beskrevet som direktørtid. Eneste umiddelbart levende billede var bryghusets brasilianske hangaroung Marianna, der bød os velkommen med pulverkaffe og en tur rundt i kælderlokalerne.
Den eneste større forandring siden sidste år, var at tappelinjen nu kan ses fra indgangen. De otte nye gæringstanke, der blev leveret i ugen op til sidste års CBC er blevet skubbet ind således, at det har været nødvendigt at flytte tappeanlægget. Bortset fra det ligner stedet sig selv.

Da jeg første gang overværede et samarbejdsbryg for to år siden, der bestod gæstelisten af mig, en gut fra Berlingeren og to fotografer. Sidste år blev gæstelisten udvidet til at rumme flere både danske og svenske ølbloggere. I år gik det helt amok. På et tidspunkt var der op imod 50 personer tilstede på bryggeriet, hvilket betød mennesker overalt, hvilket også betyder, at det er så som så med det faktuelle indhold i denne korte artikel. Der var simpelthen for mange mennesker til, at der var tid til at høre om tingenes tilstand på Amager.
Jeg nåede at snakke med en gut fra USA, der producerede Mead med honning fra egen have, et par fra New York på ølferie, en af gutterne fra svenske All In Brewing, Jannik fra Flying Couch, danske ølbloggere fra Dude Beering, Master of Hoppits og Humulus Lupulus, en meget tømmermandshærget norsk brygger fra værternes lønningsliste, de græske importører af Amager Bryghus, den ene af de to udsendte fra Cellarmaker m.fl. og dermed også indrømmet, at jeg ikke nåede at hilse på halvdelen af de tilstedeværende, hvilket ville have været en umulighed. Hver og én gjorde mig lidt klogere på dele af ølverdenen som jeg normalt ikke bevæger mig i, men da der var fri adgang til et køleskab pakket med dette års foreløbigt bedste øl Batch 1000, så er det ikke mange detaljer, der har sat sig fast i en grad, at de er til at videreformidle. 
Dude Beering skrev i dagene efter besøget et indlæg, der rummer al den information fra dagen, man måtte savne i dette indlæg. Blandt andet svarene fra en god snak vi havde med den ene af folkene bag Cellarmaker. 

Dette indlæg handler i bund og grund to ting. A: så skal du vide, at du har god grund til at være svært misundelig på mig, når jeg bliver inviteret til dage som denne, og B: så skal der lyde et stort tak til Amager Bryghus for endnu engang at bære over med mig en hel dag, det er utroligt, at i gider blive ved.