onsdag den 14. oktober 2015

Amerikanske ølblade: Draft Magazine

 
Som der blev lagt op til i går, så kigger Stovt denne onsdag, og de næste der følger, nærmere på en stribe amerikanske ølblade. Der ligges blødt for med det klart dårligste af bladene, nemlig Draft Magazine. 

Mon ikke de fleste mænd kender til at kede sig så meget, at man kommer til at gribe ud efter et blad i konens/tandlægeklinikkens/frisørens stak af livsstilsmagasiner. Her kan så blade igennem side efter side med overskrifter som på tværs og roll over lige præsenterer ti bud på tidens skuldertasker eller rullekravebluser. Minimal tekst, minimalt journalistisk input, men sat så lækkert op, at øjnene løber i vand. Den slags sider fylder skræmmende meget i damebladene, i Draft Magazine fylder det det hele.
Draft Magazine er perfekt ventesalslæsning, på 20sekunder kan man læse en side, og meget dybere stikker det ikke. Foreløbigt længste indlæg jeg er stødt på, i de foreløbigt tre blade posten har bragt mig, fyldte en side, mens artiklens ene billede og en smule brødtekst fyldte to. 

I bladet fylder mad/øl-kombinationer meget, hvilket betyder oplistninger som ”20 places to eat iconic american dishes”, ”14 best new beer restaurants” og hvilken øl, der passer bedst til hvilket fyld på din crostini. Opskrifter deles der også flittigt ud af, ligesom et af bladene bød på en introduktion til charcuterie, igen med lækkert billedvalg og en opsætning, der ville give topkarakterer på typografskolen. 
Hvis Draft Magazine kan noget, så er det at fungere som inspiration. På bladets sider er der intet, der inviterer til fordybelse, men til gengæld introduceres man overfladisk for så meget, at hvis man selv er udstyret med den mindste smule nysgerrighed, så skal man nok støde på noget man vil finde værdigt til selv at google videre på. 

Jeg synes ikke, at bladet er pengene værd, og lader mit abonnement udløbe når det når til vejs ende. Den gode nyhed er dog, at bladet kan læses gratis på nettet. Det ville jeg ønske, at jeg havde vist før jeg kastede kroner efter et abonnement.