torsdag den 29. oktober 2015

Amerikanske ølblade: Craft Beer & Brewing

Efter at have kigget nærmere på Draft Magazine og All About Beer bliver i dag tredje og sidste nedslag i den del af den amerikanske magasinbranche, der har med ølmagasiner at gøre.

Ingen tvivl om, at Craft Beer & Brewing er det klart mest indsigtsfulde og nørdede af de tre blade. Det er også det af de tre blade, der stiller størst krav om, at læseren ved noget om øl før han/hun bladrer bladet igennem. Det gælder i hvert fald den del af bladet, der omhandler brygning. For Craft Beer & Brewing indeholder mange artikler om ølbrygning, opskrifter og små indslag om specifikke elementer af brygningen, og er man ikke interesseret i den del af øllet, så bliver det hurtigt langhåret. Selv skimmer jeg kun den del af bladet, og glædes i stedet over de mange andre ting i bladet, der rammer noget bredere.
Bladet rummer nemlig også mange af de samme ting som de andre blade også har. Anmeldelser, temaer, fokus på bestemte lokationer o.s.v. Tit blandes det almindeligt faktuelle, med den mere øltekniske side af sagerne, som når et minitema om bryggerier, der benytter sig af lokale urter og afgrøder får tilsat et par paneler med ølopskrifter inspireret af temaet. Det fungerer og spiller perfekt sammen.
Jeg vil vove at påstå, at artiklerne i Craft Beer & Brewing stikker dybere end i de andre ølblade. Der nørdes mere og man er ikke bange for at berøre nicherne. Det giver samtidigt et mindre forudsigeligt blad, hvilket holder det friskt. På den negative side hører bladets opsætning, der gør bladet uoverskueligt. En artikel om Westbrook, der i sig selv ikke fylder meget mere end en side inklusiv billeder, fordeles over seks dobbeltsider således at man nærmest skal lede efter artiklen mellem reklamerne. Der er mange reklamer i Craft Beer & Brewing, men til gengæld er bladet også på 120 sider, hvor både All About Beer og Draft Magazine fylder 96 sider.

Craft Beer & Brewing Magazine koster 49,99$ for et års abonnement med 6 numre.