torsdag den 14. april 2016

Poesibogen: Simon Kirkegaard, Hopdaddydk

Et sted i Kronjylland, hvor partnerbytte synes, at trække de største overskrifter i sportssektionen, der trisser Simon Kirkegaard rundt og kalder sig Hopdaddydk på Instagram. Her anmelder han øl, og nu har han også taget sit virke over på Facebook. Jeg spurgte pænt om han kunne tænke sig, at besvare spørgsmålene i Stovts Poesibog, og fik et ja retur. Vi stiller om..

Hvad er din yndlingsøl? 
Den er svær! Men det må nok være, Imperial Stout fra Midtfyns Bryghus. Det er en klassisk Russian Imperial Stout med masser, af fylde og smag. Og så fås den fast i Kvickly, så den er til at komme i nærheden af! Det er ikke nødvendigvis den bedste øl jeg har smagt. Men det er en solid, pissegod øl. Den har dog også en speciel plads hos mig, da det er den første rigtige specialøl jeg smagte.

Hvad er din yndlingsøltype? 
Jeg har altid været glad for yderlighederne. Så selvfølgelig er jeg stor fan af både en velhumlet IPA og en kraftig, stor Imperial Stout. Men hvis jeg endelig skal fremhæve én genre. Så må jeg pege mod den almægtige Double IPA. En velbrygget IPA kan så meget forskelligt. For mig findes findes der intet bedre end en varm sommeraften og en kølig, velskænket IPA.

Største øloplevelse? 
Den er svært! Men den øl der står klarest i min hukommelse må være Hop Craic XXXXIPA fra Amerikanske Moylan´s Brewery. Den holder 10,4% ABV. Og en IBU på 100. Jeg smagte den mere eller mindre tilfældigt, efter en smagning.

Hvor køber du dine øl? 
Jeg køber for det meste mine øl hos Vinspecialisten i Randers. Mest af alt fordi det er, det nærmeste sted, at købe gode øl. Jeg handler dog også i Prima Beer i Hobro, ind imellem. Da de har et absurd stort (og lækkert) udvalg, fra hele verden.

Hvad er det øl kan som gør det så godt? 
Øl kan det hele. Det kan samle mennesker, det kan passe til alle lejligheder og alle former for mad. Øl er super enkelt at gå til. Og samtidig har det en fantastisk kompleksitet og alsidighed. Øl er ganske enkelt guds gave til mennesket.