tirsdag den 11. oktober 2016

Bryggeriloggen 11: Kunstbryggeriet Far & Søn

Følger man Stovt, så er Kunstbryggeriet Far & Søn en gammel nyhed, men det var først her i sommer, at bryggeriet åbnede op som rigtigt bryggeri, og det endda med egen restaurant tilknyttet. Men intet nyt bryggeri er et rigtigt bryggeri før de har bidraget til Bryggeriloggen. Så Stovt spurgte, og Bo Rino svarede.

Bryggeriets navn: Kunstbryggeriet Far & Søn

Siden hvornår: December 2010

Fantombryggeri eller ”rigtigt”: Eget bryggeri. Småt, men det er min fuldtidsbeskæftigelse.

Hvem står bag: Helle Skovgaard Jørgensen, administrerende direktør. Søn, Fabian Norup, kok og smagsudvikler. Far, Bo Rino “fungere” & brygger.

Hvordan kom det så vidt: Ja, det burde Stovt jo egentlig vide! Der skete det, at under min leg og jagt på nye smagsgivere, så spurgte du, om jeg ikke kunne lave en øl, der mindede om pibetobak. Nu har snus jo tidligere været brugt i øl og er også blevet forbudt, så udfordringen var ret spændende. Jeg valgte straks figner og koldrøg et hvidstilket egebræt over æblegrene. Det røg naturligvis i gærspanden og gav en smuk bund i den mørke øl, der kom til at hedde Stovt.dk. Øllet blev fantastisk og ”mod min vilje” blev den delt rundt til flere ølnørder og bloggere. Der blev taget rigtig godt imod den og det blev faktisk den første øl, jeg godt kunne tænke mig at lave igen. Så folk omkring mig opfordrede mig voldsomt til, om jeg ikke skulle lave et bryggeri og komme i gang. Så det er den øl, der er skyld i, at jeg har et bryggeri i dag. Uden den havde jeg nok stadigvæk bare fedtet rundt i mit skurvognsbryggeri.


Hvad er planen: Egentlig og fortsætte som vi allerede gør med vores kombineret bryggeri & restaurant. Kombinationen er eminent. Det er fantastisk og kunne sætte sit præg på hele smagsoplevelsen. Vi er en virksomhed der går ind for organisk vækst, så når vi tjener 10,- så bruger vi de seks på at udvikle og forbedre. Så vi vækster og får os selv med. Vi er meget tro mod vores DNA, eller det vi er blevet til.

Hvilke øl skal vi forvente: Vi har et problem med at begrænse os, så lidt af alt. Vi har 6 faste på kortet og så laves der minimum 4 nye forsøg pr måned. Men jeg er ret bidt fast i NNØ og brugen af alternative smagsgivere. Det er væsentlig sjovere end endnu en IPA…

Hvad er næste træk: Søn overtage køkkenet fuldtid 1 oktober 2016. Det frigøre mig til at kunne brygge 3 gange så meget som nu. Reelt er det den største satsning i virksomheden, han kommer med et a la´carte kort med 6 retter, plus det løse, der skifter hver måned og jeg skal bare brygge nyt øl til dem. Vi er begge to kreative krølhoveder og det er skønt og have Helle til at styre firmaet. Vi gør alle det vi er bedst til og syntes er sjovest. Det tror vi kan smages.