tirsdag den 3. januar 2017

Nytårstalen 2016

Et nyt år med nye øl og nye øloplevelser er blevet serveret, og selvom ingen helt ved, hvordan det kommer til at smage, så er det med stor nysgerrighed jeg går i gang med det. 

2016 blev i al beskedenhed et ret godt år for Stovt, hvor jeg har oplevet en stor og stigende opmærksomhed i forhold til det, der er blevet postet på siden og på Facebook. Især klummerne, debatten om DØE og udviklingen i Coisbo-sagen trak en del besøgende. Hvilket jeg ser som et tegn på, at der er en nysgerrighed efter anden ølpresse end bare anmeldelser. Jeg vil faktisk gå så vidt som at citere sidste års nytårstale, med den eneste forskel, at årstallet er blevet ændret. 

”Et håb for 2017 er, at Danmark får en bedre ølpresse. Jeg kan blive gul og grøn af misundelse når jeg ser, hvad amerikanske ølblade og blogs kan diske op med af features, analyser, baggrundshistorier, artikler og ikke mindst kritik. Selvfølgelig skal der være plads til bloggenes anmeldelser og de har også deres berettigelse, og selvfølgelig kan Ølentusiasten ikke svinge med hammeren, når de som organisation helst skal kunne gå i seng med alle, men et eller andet sted derude må der sidde en eller flere, der kunne have lyst til at rykke ved noget og have nogle ambitioner på vegne af oplysningsniveauet omkring øl herhjemme.” 

Det store spørgsmål i 2017 er om svenskerne bliver ved med at dominere i den grad de har gjort i 2016. De bedste og mest spændende ting på de danske hylder og haner kom sidste år fra Sverige. Ligger svenskerne yderligere til deres dominans i 2017, eller bliver kampen taget op? Det er ikke fordi dansk øl har ligget på den lade side i 2016, men det er begrænset, hvor mange øl der er kommet på markedet, det har været værd at flippe skråt over og hvor mange nyheder, der har fået en til at whatthefucke. Jeg har et håb om, at det liver lidt op i år. 

Mest spændt er jeg på Amager Bryghus nye lokaler og Alefarm Brewings nye bryganlæg. Jeg håber, at de to bryggerier får det optimale ud af deres investeringer og at vi, der bruger vores lommepenge på øl, får noget valuta for deres penge. 

Den næste måneds tid ligger Stovt.dk øde hen, men vågner op til dåd igen til februar, hvor jeg forhåbentlig kan præsentere et nyt tiltag som jeg selv tror bliver et godt indspark til debat og eftertanke. Indtil da er stadig liv på facebookkontoen. 

Tak til alle, der har gidet følge Stovt, kommenteret her eller Facebook, eller på anden måde brugt tid på de her sort/hvide sider. Tak til alle de mennesker derude, der har gidet bidrage til Bryggeriloggen og Poesibogen, tak til alle, der har taget sig tid til at besvare spørgsmål, tak til de bryggerier, der har inviteret og sponseret. Som altid, hvis der er noget du savner på Stovt, hvis du har opfordringer, idéer, kritik, ris eller ros, så kom med det. Inspiration og stof til eftertanke er altid meget velkommen. 

Tak. 

Martin/Stovt