torsdag den 20. april 2017

Vintage: Xbeeriment - Black Force One

Dagens tekst er et levn fra fortiden, et blast from the past og et kælderfund født i 2012, der har fået lov til at blive sluppet fri i det herrens år 2017. Jeg var pænt begejstret da jeg smagte Black Force One fra Xbeeriment første gang. Med sine 10,4% er der da også en pæn chance for, at øllen har udviklet sig til noget brugbart, selvom etiketten diskret antyder, at holdbarhedsdatoen ligger tilbage i september 2015. 

Da Black Force One var ung og sprød fyldte røgen en del i duften, men nu fremstår øllen tæt på duftløs med lidt diskrete søde lakridsnoter som eneste aroma. Ingen tvivl om, at denne flaske har stået for længe. Kroppen er blevet tynd, og i den øl, der engang var godt bitter, er det nu røgen der har fået overtaget, mens bitterheden nu er en diskret, men rent tonet note, der ikke på nogen måde stikker ud. Røgen tager til i eftersmagen efterhånden som øllet får lov til at stå lidt, men ellers er det engelsk lakrids, der slår mest ud på smagsbarometeret. 
Trods sine små fem år kunne Black Force One fint drikkes, og var da også ældet med nogen ynde, hvilket gav en mild, blød og røget sort øl. Den havde dog helt klart stået for længe, og var blevet tam i forhold til udgangspunktet. Egentlig har Black Force One nok været for humlet til at være lagringsegnet, men det gik. Som den er nu savner jeg dog noget af det smæk, der var på, da den var frisk.