torsdag den 11. januar 2018

Q&A 2018: Braw

Stærkt inspireret af svenske Beernews.se skyder Stovt 2018 i gang med en hurtig spørgerunde til de danske bryggerier. I dag er det Julie Maria Christensen, der svarer på vegne af teamet bag Braw.

1: Hvad var det bedste ved 2017 for bryggeriet? 
Det var vores 1 års fødselsdagsfest på Dispensary på Nørrebro fredag d. 8. december. Vi havde den fedeste fest med en masse gode bands og alle vores venner, der kom og støttede op om projektet og hjalp os med at fejre vores første år! Der blev drukket rigtig meget øl… 

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2018? 
Det vigtigste bliver, som det nok altid er, at fortsætte med at brygge sjove og spændende øl og forhåbentlig fastholde og udvide den overvældende interesse vi har høstet i 2017. 

3: Hvor meget øl producerede I i 2017 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2018? 
Vi producerede lige omkring 80.000 liter, hvilket er mere end en fordobling i forhold til hvad der blev brygget på Ryesgade sidste år. Det er svært at brygge meget mere end det, på det system vi har, så indtil videre er vi bare glade hvis vi kan brygge samme mængde næste år. 

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2018? 
Vi ved ikke om det bliver den største udfordring, men én udfordring bliver da at Dansk Retursystem har gennemtrumfet højere afgifter på specialølsflasker. Det er nogle afgifter der vil ramme ret hårdt ned i de uafhængige bryggeriers økonomi, og dermed også os. Der er gået lidt ”reversed” Robin Hood i Dansk Retursystem i år, og det er jo højst beklageligt. 

5: Hvem var Danmarks bedste bryggeri i 2017? 
Det er et rigtig svært spørgsmål at svare på. Men vi mener at Dry&Bitter med Søren Parker Wagner bag roret, er et rigtig godt bud. Han har lagt et kæmpe arbejde i at vækste i år, og derudover skabt rigtig gode forbindelser til mange nye markeder – blandt andet bryggede han en øl til Indyman ølfestivalen i England i år. Han har også fået en ny dygtig brygger – Tom Pyke – fra England, og midt i hans travle kalender, satte han også tid af til at komme ind og brygge en øl med os. Så vi er fans! 

6: Hvad var den bedste danske øl i 2017? 
Flying Couch og Siren bryggede en fuldstændig fantastisk kettle sour med jordbær og hvid peber – den hed Eat Pink Sleep Repeat. Den røg lige i løgnhalsen. Vi savner den på daglig basis.