torsdag den 10. januar 2019

Q&A: Kunstbryggeriet Far & Søn


Som det var tilfældet sidste år, så starter Stovt det nye år op med en runde Q&A til en stribe danske bryggerier. Denne gang er det Helle Skovgaard Jørgensen fra Kunstbryggeriet Far & Søn, der giver svar på tiltale.

1. Hvad var det bedste ved 2018 for bryggeriet? 
Efter restaurantens lukning fik vi mulighed for at eksperimentere mere i bryggeriet, hvilket betyder at vi virkelig har udviklet os på smag, kvalitet og idé rigdom. Med den stigende plads til leg, fik vi pludselig flere udviklingsopgaver fra andre bryggerier og start up virksomheder. Vi har gjort en stor indsats for at få hul på eksport marked herunder Tyskland og det fik vi fik hul i løbet af året, også Japan blev et nyt marked for os. 

2. Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2019? 
Vi har søgt LAG-Midler til udvidelse af bryggeriets kapacitet og vores ansøgning er godkendt. I 2019 kommer vi derfor til at udvide produktionsapparatet betydeligt. Vi har indgået nye samarbejder indenfor udvikling af spiritus og ekstern produktion heraf. Det bliver et nyt og spændende udfordring for os. Overskriften for 2019 bliver dog i høj grad konsolidering. Vi har sat nogle store skibe i søen, dem skal vi have sikkert videre. 

3. Hvor meget øl producerede I i 2018 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2019? 
Som sidste år, for lidt! Vi forventer dog at vi kommer til at producere en del mere i 2019, da vores nye markeder skaber stigende efterspørgsel. 

4. Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2019? 
Vi er rigtig mange danske bryggerier og der er rigtig mange øl på markedet. Vi tror den største udfordring bliver at hvert bryggeri finder deres egen niche og deres DNA, for at skille sig ud og finde deres publikum. 

5. Hvem var Danmarks bedste bryggeri i 2018? 
Det der gider jeg ikke. Bryggerierne kan ikke sammenlignes på den måde. Lad os hylde mangfoldigheden, der er mange gode bryggerier og mange gode øl. Skal alting måles og vejes? 

6. Hvad var den bedste danske øl i 2018? 
#DenRigtigeØlPåDetRigtigeTidspunkt