mandag den 6. januar 2020

Q&A 2020: LervigIgen i år starter Stovt året op med en rask omgang Q&A, hvor de medvirkende bryggerier indsendte deres svar da 2019 var ved at blive til 2020. Denne gang er det direktør Anders Heide Kleinstrup fra Lervig der leverer svarene.

1: Hvad var det bedste ved 2019 for bryggeriet?
Nye projekter, der er startet op. Det har været et vildt år, hvor vi har taget hul på en masse nyt og ukendt, og det har resulteret i mange nye kollegaer, der skal være med til at løfte projekterne og dermed bringe Lervig videre til "version 3.0". Jeg vil sige, at vi har omstillet og gearet op til fremtiden. Det bliver sjovt!!

2: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2020?
Det bliver åbningen af vores egne barer og vækst via nye distributionskanaler. Vigtigst er forsat at have det sjovt, mens du har pissetravlt og huske at få en øl i ny og næ. Vi må aldrig glemme øllet.   

3: Hvor meget øl producerede I i 2019 og kommer I til at producere mere eller mindre i 2020?
Vi vækster i 2019 og det gør vi også i 2020.

4: Hvad bliver den største udfordring for de Norske bryggerier i 2020?
Det bliver nok at skille sig ud fra mængden. Norge er forsat på det jeg vil betegne som første craft beer-bølge, hvor Danmark ser ud til at være gået ind i sin anden bølge, og det ændrer lidt på billedet. Heroppe er der alt for meget kapacitet i markedet i forhold til konsumenter og logistikken er i en anden liga end i Danmark, så vi vil nok forsat se bryggerier lukke ned i 2020 desværre.

5: Hvem fortjener et skulderklap?
Det er der mange, der gør, men jeg må fremhæve vores brygger Mike Murphy som tidligere også var med til at starte "ølrevolutionen" i Danmark back in the day. Han har gjort ekstremt meget for Skandinavisk øl og har knoklet en vis part ud af bukserne i mange år.