mandag den 4. januar 2021

Q&A 2021: Åben

Året er nyt, spørgsmålene er nogenlunde de samme, men afspejler tiden vi lever i. Philip Hulgaard fra Åben åbner årets Q&A.

1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2020? 
Vores primære salg er øl i fustager til barer, så vi blev rimelig hårdt ramt ved nedlukningen i marts og jeg forventer også, at det bliver nogle kedelige måneder, når Mette lukker landet i december. Vi har været gode til at omstille os og fået bygget en webshop, som har hjulpet, men vi kan godt mærke, at det ikke er "almindelige" tider. 

2: Hvad var det bedste ved 2020 for bryggeriet? 
Det må have været åbningen af vores bar i Aarhus og pop-uppen i København. Det har været helt fantastisk at se alle de glade gæster drikke øl. Jeg glæder til mange flere hyggelige aftener, når vi er på den anden side af Covid. 

3: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2021? 
Udover at se enden på Covid, så er det vores store satsning i Kødbyen, hvor vi åbner bryggeri, bar og restaurant ved udgangen af 2021. For vores relativt lille virksomhed er det et stort skridt og vi glæder os sådan til at komme i gang med produktionen i København. 

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2021? 
At finde sig selv efter alt det tumult med restriktioner. Det er ikke til at vide, hvordan tilstanden er på den anden side af Covid, og det er med at være fleksibel og omstillingsparat. Jeg håber, at vi kommer tilbage til de gode gamle dage, men jeg frygter, at tingene ser anderledes ud. Vi er virkelig blevet testet, og det kan også mærkes på vores medarbejdere, som er trætte af altid at køre i et alarmberedskab. Det er mentalt hårdt ikke at vide hvordan dagen i morgen ser ud.

5: Hvem fortjener et skulderklap? 
Det går ud til alle bryggerier, som har formodet at holde hovedet over vand. Det er ikke nemt, og jeg ved hvor hårdt det har været og er. Der er en masse ildsjæle derude, som ofre alt for at holde deres drøm i live, og det er virkelig et skulderklap værd.

Besøg Åbens webshop her.

(Svarene blev afleveret 7. december 2020)