tirsdag den 26. januar 2021

Q&A 2021: Bad Seed Brewing

Året er nyt, spørgsmålene er nogenlunde de samme som de plejer, men afspejler tiden vi lever i. Denne gang er det Fredrik Hector Schmidt fra Bad Seed Brewing Bryghus, der svarer.

1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2020? 
Vi har i sagens natur været meget påvirkede af Covid-19, hvor nedlukningerne har gjort at en meget stor del af vores forretning - salg af fadøl - i perioder har været lukket ned. 

Det har haft den konsekvens, at vi har flyttet en større del af produktionen over på dåser. Under første nedlukning kørte vi hjemmeleveringer i Aalborg-området, og var i gang allerede dagen efter nedlukning. 

2: Hvad var det bedste ved 2020 for bryggeriet? 
Da vi kørte hjemmeleveringer i marts, april og maj, nåede vi ud til rigtig mange øldrikkere i vores lokalområde, som uden muligheden for hjemmelevering muligvis aldrig var blevet præsenteret for vores øl. Så vi har fået udvidet vores kundegrundlag betragteligt i vores lokalområde, og har samtidig fået cementeret Bad Seed Brewing som et bryggeri, der er rodfæstet i Aalborg. 

I løbet af 2020 har vores dåsesalg især frembragt en pæn økonomisk vækst for bryggeriet, som har affødt, at vi har bestilt vores egen dåsetapper, som vil blive leveret og taget i brug i slutningen af februar i år. Det er en kæmpe milepæl, og kommer til at give os en betydeligt større frihed i produktionen, og i sidste ende betyder mere og bedre øl til folket. 

Desuden synes jeg at vi i 2020 er kommet tættere ind mod kernen af hvad Bad Seed er for et bryggeri. Vi er ved at finde vores identitet, og vi kan også mærke at folk er ved at lære os at kende. 

3: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2021? 
Det vigtigste i 2021 bliver ligesom i 2020 at brygge så godt øl, som vi kan, og hele tiden stræbe efter at blive bedre. Vi styrer ikke efter tal og målsætninger, men efter at lave det dejligst tænkelige øl, og det har bragt os så vidt. Dernæst bliver det vigtigt at få en god og sømløs opstart med vores nye dåsetapper, så vi fortsat kan levere højkvalitetsøl til vores kunder. 

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2021? 
Ingen tvivl om at årets start i januar og februar bliver en prøvelse. Lukkede barer og restauranter samt en befolkning, som for en tid afsværger alkohol - det er hårde vilkår for alle Danmarks bryggerier. Generelt tror jeg at Covid-19 fortsat vil være en udfordring for bryggerierne - udsigten til et år med fortsat usikkerhed gør det svært at manøvrere og investere. Jeg krydser virkelig fingre for, at tingene begynder at se lysere ud efter vinteren. 

5: Hvem fortjener et skulderklap? 
Jeg synes, at barerne i særdeleshed fortjener et skulderklap. Det har i sandhed været er prøvelsens år for bar-ejere, som har måttet se deres livsværk være lukket i lange perioder, levet med restriktioner og halveret omsætning, og som for nogens vedkommende har måtte satse på take-away. Hatten af for alle bar-ejere, som har klaret skærene i 2020, og som har taget stormen med oprejst pande. Respekt!

Besøg Bad Seed Brewings webshop her.

(Svarene blev afleveret d. 4. januar)