mandag den 18. januar 2021

Q&A 2021: Svendborgsund Bryghus

Året er nyt, spørgsmålene er nogenlunde de samme, men afspejler tiden vi lever i. Denne gang  er det Bo Abelgren Ehlers fra Svendborgsund Bryghus, der svarer. 

1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2020? 
Hmmm, jeg har det helt dårligt med at svare, at Corona har givet os et meget travlt år. Jeg tror ikke, at vi ville have vækstet så meget under normale omstændigheder. I foråret under nedlukningen stablede vi flere tiltag på benene, så som udbringning og webshop, og vi skruede op for markedsføringsindsatsen. Det gjorde, at vi kom fint igennem nedlukningsperioden i foråret og så eksploderede sommeren. Masser af turister på Sydfyn og dermed også besøgende på bryggeriet. Efteråret blev også godt og julen ser rigtig fornuftig ud. Vi pakker julegaver i lange baner i skrivende stund. 

2: Hvad var det bedste ved 2020 for bryggeriet? 
Det bedste ved 2020 er at min nærmeste familie og venner indtil videre alle er sunde og raske. I forhold til bryggeriet så har det bedste i 2020 været at mærke den meget stærke lokale opbakning, som jeg føler, at vi har. Det har været ekstra mærkbart her i 2020 og det varmer virkelig meget. 

3: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2021? 
Vi har i 2020 haft meget travlt, og det er gået lidt ud over produktudviklingen. Jeg syntes derfor, at det er vigtigt, at vi i 2021 prioriterer udviklingsarbejdet, for at holde os interessante. 

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2021? 
Jeg tror at den helt store udfordringer bliver at lægge strategien for året. Hvor skal man lægge markedsføringsindsatsen? Hvilke salgskanaler tør man satse på? Kommer der nogle messer og markeder som man skal forberede sig på? Får man brug for færre eller flere medarbejdere? Som det ser ud lige nu, så ser 2021 meget uforudsigelig ud, syntes jeg. 

5: Hvem fortjener et skulderklap? 
Med fare for at få en sviner eller to så vil jeg gerne fremhæve Royal Unibrew og folkene omkring den virtuelle ølsmagning. Det lunede at få en ordre på 2000 øl ind ad døren i en hård tid i foråret. Ros til folkene omkring arrangement og hele deres setup og for at invitere andre bryggerier med ind i varmen. Dermed ikke sagt, at jeg elsker alt ved Royal Unibrew, men her gjorde de noget godt for branchen.

Besøg Svendborgsund Bryghus webshop her.

(Svarene blev afleveret 7. december 2020)