torsdag den 30. december 2021

Årets bryggeri 2021

I sommers tog jeg en beslutning om, at jeg ville være bedre til at få smagt øl fra de nye danske bryggerier, der til stadighed dukker op – en beslutning, der også kan aflæses i valget af årets bryggeri.

For da familien Stovt kørte hjem fra den årlige sommerferie på Fanø, der røg der øl fra flere nyere bryggerier i kurven, da vi gjorte planlagt holdt ved Kvickly i Middelfart. Efter ferien fulgte en flytning, og godt placeret i en stol på vores nye vinterterrasse, der stiftede jeg for første gang bekendtskab med øl fra Observatoriet, der er årets bryggeri 2021 på Stovt.

Blume kaldte jeg ”…både en fin og fremragende øloplevelse” da jeg omtalte den på Stovts Facebookside, og oplevelsen gjorde mig så nysgerrig på mere fra Observatoriet, at der snart blev handlet ind.

Jeg har siden bl.a. smagt Castor og Pollux, der begge fastholdt min begejstring for og nysgerrighed på Observatoriet. Øllene ligger umiddelbart i den lettere ende af det sure - let tilgængelige, let parfumerede og med en umiddelbarhed over dem, der gør dem til et oplagt gatewaydrug for dem, der vil dykke ned i det sure øl.

Observatoriet er kun omkring de to år gammelt, så jeg tror faktisk, at vi stadig har det bedste til gode fra Simon Tofts hænder, hvilket jeg allerede glæder mig til.

Lige nu er det min plan fremadrettet, at stille mig forrest i køen, når der varsles nyt fra de kanter. For jeg tænker, at med en virtuel pokal, hvor der står årets bryggeri på Stovt 2021, der bliver der rift om øllene fra Observatoriet fremadrettet.