onsdag den 19. januar 2022

Q&A 2022: Åben

Der er gang i svarene til årets Q&A, denne gang er mikrofonen overladt til Philip Hulgaard fra Åben.

1: Hvordan påvirkede Covid-19 bryggeriet i 2021?
Lige som i 2020, så har vi været hårdt påvirket af Covid-19. Selvom det lykkedes os i 2020 at flytte mere salg over på flasker - og senere dåser, da vi i 2021 fik en ny, flot dåsekolonne, så kan det ikke gøre op for det tab vi har på fustager, når landet lukker ned - særligt fordi vi også driver vores egne barer. Jeg krydser fingrer for, beder Fadervor og tæller ave Maria'er hver aften før jeg går i seng for at landet ikke bliver lukket igen.

2: Hvad var det bedste ved 2021 for bryggeriet?
Der skete mange gode ting i 2021. Vi fik bl.a. genåbnet vores pop-up bar i Kødbyen igen med stor succes og så flyttede vi også ind i vores kontor i Kødbyen, så vi endelig er samlet alle sammen. Vi har også sagt hej til en masse fantastiske kollegaer. På den måde har det været et år med en masse god begivenheder!

3: Hvad bliver det vigtigste for bryggeriet i 2022?
Det bliver uden tvivl åbningen af vores nye bryggeri i Kødbyen, som forventeligt står klar i midten af 2022. Sidste år talte vi om, at vi ville åbne i 2021, men bl.a. som følge af Covid-19 og en ekstremt lang sagsbehandling, så er det blevet udskudt af flere omgange, men nu vi ret sikre på at vi kan byde velkommen til vores nye bryggeri i midten af 2022.

4: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2022?
Jeg tror stadig, at det bliver Covid-19 og følgerne heraf. Det har uden tvivl været to hårde perioder med lockdown - både praktisk og økonomisk, men faktisk også mentalt, og det tror jeg måske de færreste tænker over. Det er virkeligt hårdt ikke at vide, hvordan morgendagen ser ud: om der stadig er salg, om vi skal producere friske IPAer, der holder kort tid, eller mørke øl, der kan holde sig. Om øllet skal på fustage, dåse eller ej? Og måske vigtigst af alt, om vi kan betale løn til vores medarbejdere hver måned. Jeg er træt efter halvandet år, hvor man står på tåspidserne hele tiden. Jeg glæder mig til vi en dag - forhåbenligt snart - kan vinke farvel til Corona.

5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Jeg synes, der bør gå en ekstra skulderklap ud til Caleidoskope Brewing Company. Både fordi de har formået at bygge deres bryggeri op på så kort tid, drive Peders til det det er og samtidigt stable Copenhagen Beer Cruise på benene - det er unikt og sejt gjort i den tid vi er i. Det sagt, så er der mange der fortjener et skulderklap et år som i år, hvor alle har måttet omstille sig. Jeg er glad og stolt af at være en del af den danske mikrobryg-branche.


(Spørgsmålene blev besvaret 2. december)