torsdag den 23. juni 2022

Bryggeriloggen 31: Kolding Gårdbryggeri

Kolding Gårdbryggeri er et af de senest tilkomne bryggerier herhjemme. Jeg spurgte pænt om de ville bidrage til bryggeriloggen. Svarene kan læses nedenfor. Følg Kolding Gaardbryggeri på Facebook her, hvis du vil vide mere.

Bryggeriets navn?
Kolding Gårdbryggeri

Siden hvornår?
Vi startede op i efteråret 2021. Første bryg var klar til salg maj 2022

Fantombryggeri eller ”rigtigt” bryggeri?
Vi er er “rigtigt” bryggeri. Vi har en tankkapacitet på ca. 1.500 liter og brygger ca. 550 liter pr gang. Vi har selv bygget bryggeriet op fra bunden.

Hvem står bag?
Kolding Gårdbryggeri er et familiedrevet gårdbryggeri, hvor søstrene Signe og Nanna har startet op med deres far Per. Resten af familien hjælper med brygge og alt det, der hører til.

Hvordan kom det så vidt?
Per har produceret bygmalt i mange på Gården Sandholm. Bygmalten er altid blevet leveret til de store malterier. På en sommerhustur i foråret 2021 besluttede vi, at starte vores eget bryggeri.

Hvad er planen?
Vi forsøger at ramme bredt med vores ølsortiment. Forstået på den måde, at vi sigter efter af skabe smage, der er klare og rene, og som matcher vores profil på bryggeriet.

Hvilke øl skal vi forvente?
Pt. producerer vi en lagerøl, Pale Ale, hvedeøl og Aession IPA. Vi kommer til at udvide med en West Coast IPA, økologisk pilsner og en fadlageret Stout.