tirsdag den 17. januar 2023

Q&A 2023: Kunstbryggeriet Far & Søn

I dag går turen til Svendborg, hvor Bo Rino Christiansen har svaret på spørgsmål for Kunstbryggeriet Far & Søn.

Køb produkter fra Kunstbryggeriet Far & Søn her.

1: Hvad var det mest positive i 2022 for bryggeriet?
Der var en del highlights. Vi er nu teamet op med de distributører vi altid har drømt om, og samarbejdet er en fornøjelse. Vi fik publikumsprisen for vores ”Gaardøl” til Verdens Største Ølsmagning, blandt masser af gode bryggerier. Den var vi utrolig glade for. Og så blev vores produkter nævnt i Vogue-Scandinavia! For et firma med begrænsede reklamemidler er den slags bare megasjovt. Vi har trimmet organisationen, og automatiseret alt hvad der kan automatiseres. Det kommer vores kunder til gode, da vi nu kan levere i hele landet indenfor et døgn.

2: Hvad er det for et nyt år, I som bryggeri kigger ind i?
Gennem de sidste to år har vi lavet mange teasere for en ny produktserie, som endelig kommer i foråret 2023. Det er i samarbejde med Kost Studio i Kbh, og vi forventer os alle meget af det produkt. De bliver på lavere alkohol og færre kalorier. Forhåbentlig kan vi være med til at gøre sundhedsrevolutionen sjovere og nemmere med disse produkter. De bliver brygget og tappet i januar hos De Proef Brouwerij da vi gerne vil nå et europæisk publikum.

3: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2023?
At holde fokus. Der sker så meget i drikkevarebranchen med nye produkter, og hybrider. Men vi skal bruge tiden på at holde os til det vi har gang i, og få fuldt det ordentligt til dørs.

4: Bliver 2023 udvikling eller overlevelse for den danske ølbranche?
Der er ingen tvivl om, at der er færre midler blandt kundernes hænder, og det vil smitte af på branchen. Omvendt tror jeg også at kreativiteten er stor, for at overleve. Så det skal nok gå for størstedelen.

5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Klaus Rehkopff i hans egenskab som formand for Danske Ølentusiaster. Jeg synes, at han gør et godt stykke arbejde og prøver at forny DØE langsomt, men sikkert.

(Spørgsmålene er besvaret den 4. januar 2023)