mandag den 16. januar 2023

Q&A 2023: SKØL Brygkompagni

Endnu en håndfuld svar er kommet i hus til Stovts Q&A, denne gang er det Klaus Peter Nielsen fra SKØL Brygkompagni, der leverer dem.

SKØL Brygkompagnis øl kan købes her.

1: Hvad var det mest positive i 2022 for bryggeriet?
Opbakningen fra folk omkring os - både de som har besøgt vores sted og købt vores øl, men også de ildsjæle, som har været friske på at samarbejde med os og hjælpe med at føre skøre ideer ud i livet. Mange sagde, at Kalundborg var for lille en by til vores projekt. Det har heldigvis ikke holdt stik so far. 

2: Hvad er det for et nyt år, I som bryggeri kigger ind i? 
Et år, hvor vi kan drage nytte af de erfaringer vi har gjort os i opstartsfasen og står skarpere på, hvem vi er og hvad vi vil. Men også et år, hvor vi er spændte på/nervøse for, om hvor økonomisk pressede vores klientel bliver og i hvilken grad det kommer til at smitte af på vores forretning. 

3: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2023? 
Recession - alt inkl. Uden tvivl. 

4: Bliver 2023 udvikling eller overlevelse for den danske ølbranche? 
Ville gerne kunne sige, at udfordringerne gør stærkere, men der vil også være folk, der må lukke deres forretninger, så det bliver formentlig begge dele. Vi forventer både at overleve og udvikle os. 

5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap? 
Egentlig alle dem vi har mødt både før og efter vores åbning. For vi har stadig til gode at møde en lukket dør eller lukket mund. Og der er uanset om vi taler To Øl, Amager Bryghus, Too Old to Die Young eller Deeper Roots - for bare at nævne nogle få. Og det har været en gigantisk hjælp i vores opstart og, i sig selv, motiverende oplevelser. 

Hvis vi skal svare på, hvem der har imponeret os mest, så tror jeg godt at vi kan være enige om, at Bad Seed er nogle af de seje drenge i klassen i år. Kigger vi uden for DK, så har bl.a. tyske Frau Gruber, sammen med engelske Vocation og Siren, været blandt vores favoritter.

(Spørgsmålene blev besvaret den 1. december 2022)