mandag den 15. maj 2023

Pale Ale festival 2023

Ses vi til …?

Og nej, har svaret lydt de seneste uger, når nogen har spurgt om min tilstedeværelse til forskellige ølfestivaler.

Jeg gider ikke små glas og mange mennesker, og jeg gider ikke længere bruge tid på transport for at smage øl.

Så nej.

Jeg har været til én egentlig ølfestival i mit liv og jeg behøver ikke opleve flere af dem.

Bortset fra Pale Ale Festival.

Christian Firtals lille lokale perle, der byder på et ølkort så fyldt op med IPA, APA, DIPA und so weiter, at det virker som en ensporet temafest, hvilket dét jo så også er.

Vejret lover desværre ikke for prangende, hvilket er trist, for der har andre år været noget næsten rituelt over at komme hjem med en mindre forbrænding i ansigtet efter lidt for mange timer i solen.

Forleden blev årets ølliste så gjort tilgængelig online. Lidt over 140 linjer skulle der til for at nå øllene igennem.

Der er gamle kendinge og masser af nye navne – også på bryggerilisten.

Jeg kunne da godt få en eftermiddag til at gå med at drikke favoritter som Mango Mussolini fra Fanø Bryghus eller Wildflower fra Ebeltoft Gaardbryggeri.

Det er øl, der har de kvaliteter, der for mig kendetegner en god IPA, APA und so weiter. At de er værd at bestille igen, når den første er drukket.

Det er så en af fordelene ved at have skrottet Untappd for et par år siden. Der er ingen stress, ingen nyheder, der skal tikkes af, det gælder egentlig bare om at finde et godt glas øl og så skide højt og flot på, om indholdet er det samme dagen ud – bare selskabet er godt.

Til min store glæde er der også et par sorte IPA’er på øllisten. Bridging the Gap fra Dry & Bitter og Malaphor fra Gamma Brewing måtte da godt være koblet på en hane, når jeg kigger forbi.

Vanen tro byder årets Pale Ale Festival også på et par øl brygget til anledningen. Ølsnedkeren byder ind med Bedre sent end aldrig, en West Coast IPA på 5% og fra Åben kommer der Pif, Paf, Knud, en Pale Ale på 4,8 %.

Netop de lave procenter synes at fylde på årets liste. Ikke på en dominerende måde, men der synes at være en del af dem. Ingen klager herfra.

Pale Ale Festival starter på torsdag og det skal nok blive godt. Som altid. Du kan endda bestille dine øl i almindelig glasstørrelse, hvis det er det du ønsker.