torsdag den 3. august 2023

Ølindkøb: Malt & Grape

Jeg trodsede regn af den anden verden i lørdags, og trillede en tur til Aabenraa. Dels for at tage et kig på Malt & Grape, og dels for at bladre i plader i den lokale pladeforretning Musicdude.

Besøget i Musicdude kostede flest penge, men jævnfør, hvad der normalt skrives om på Stovt, så er det nok besøget i Malt & Grape, der er det mest interessante.

Malt & Grape er beliggende på gågaden i Aabenraa og er ifølge deres hjemmeside ”en øl-, vin- og cocktailbar samt specialvarebutik i hjertet af Aabenraa, med fokus på kvalitet, store smagsoplevelser og hyggelig stemning.”

Indretningen er ganske lækker, med bar tæt på indgangen og et behageligt dybt, mørkt lokale bagved. Egentlig ville jeg gerne have haft en øl fra af de 10 haner og oplevet stedet, men jeg drikker ikke, når jeg kører – så det blev ved tanken.

Stedet er både bar og bottle shop, med flasker og dåser placeret langs væggene i området bag baren.

Udvalget på hylderne blev for mig en spøjs oplevelse. Der var både det sure og det sorte, og selvfølgelig det humlede. Hvad der ikke var, var særlig meget fra danske bryggerier.

Med et minimum af genkendelighed på etiketterne, der var det svært at navigere i, hvad der blev udbudt. Og egentlig også en interessant oplevelse, for det var en væg af moderne etiketter, uden særlig megen oplysning, med mindre jeg ledte efter den.

Jeg tænker, at mange forbrugere må have det sådan, når de bliver stillet overfor udbuddet i en ølbutik, hvor der ikke er nogle åbenbare pejlemærker. Samtidigt var det også en erkendelse af, at jeg egentlig ikke følger det store med i, hvilke bryggerier udenfor landets grænser, der nu er blevet hevet hjem til hylderne i danevang.

Personligt fik jeg ikke tændt købelysten af udvalget. Der var primært plukket fra de øverste hylder, hvilket priserne også afspejlede. Ikke at øllene nødvendigvis var dyrere end andre steder, men det virkede til at være øl udvalgt for deres herlighedsværdi. Den koster også, uden at du nødvendigvis får mere for pengene.

Med dét sagt og skrevet, så ville jeg nu stadigvæk godt have drukket en øl og oplevet, hvad stedet helt sikker også kan.