tirsdag den 12. december 2023

Bryggeriloggen 33: First Batch Brewery

Odense er blevet beriget med et nyt bryggeri. Jonas Myllerup, der står bag, har været så hjerteligt flink, at besvare spørgsmålene i Stovts poesibog.

Vil du vide mere om First Batch Brewery, så kan du følge det lige her.

Bryggeriets navn?
First Batch Brewery

Siden hvornår?
Jeg startede med at brygge øl i november 2022, men virksomheden blev først oprettet slut oktober 2023. Men alt har været under udvikling lige fra branding, opskrifter mv.

Fantombryggeri eller ”rigtigt” bryggeri?
First Batch Brewery er en fantom bryggeri, hvor jeg udvikler opskrifterne selv. Herefter får jeg det produceret på et håndbryggeri med 170L af gangen, men kan skrue mængden op udefra efterspørgsel.

Hvem står bag?
Jonas Myllerup står bag First Batch Brewery. Jeg driver det alene.

Hvordan kom det så vidt?
Efter første hjemmebryg startede ideen og efterfølgende smagte en kammerat mit hjemmebryg. Han var meget interesseret i at få det ind på Madklubben Odense, hvor han er barchef. Herfra startede jeg så virksomheden.

Hvad er planen?
Planen er pt, det er et hobby projekt for at se hvad det kan blive til. Hvis der kommer større efterspørgsel på produkterne er der interesse for partnerskab i virksomheden. Evt. et større bryggeri, som vil være med på rejsen.

Hvilke øl skal vi forvente?
For nu har jeg kun en autentisk ufiltreret brown ale I produktion. Jeg har derudover en Summer Steam Beer med en frisk syrlig hindbærsmag. Min Summer Stram Beer er en sommer edition.

Der er selvfølgelig flere øltyper under udarbejdelse. Mit ønske for fremtidens sortiment er følgende:
  • East Coast IPA
  • Sour IPA
  • Dobbelbock
  • Maibock
  • Pilsner
  • Stout