fredag den 19. januar 2024

Q&A 2024: Christiania Bryghus


Ugens sidste svar kommer fra Niels Klintø, der er medejer af Christiania Bryghus.

1: Hvad var det mest positive i 2023 for bryggeriet?
Endnu et år med mange dejlige oplevelser:
  • Flere og flere kommer forbi vores taproom "The Lab" på Christiania
  • Danske Ølentusiasters Ølfestival 2023 var igen et hit - sjældent møder man så mange glade ølnydende mennesker over så "få" timer.
  • Collabs med Rockmill, First Craft og serbiske Kabinet
  • At vise vores øl og Christiania frem gennem Christiania BeerWalks for alt fra store multinationale virksomheder og advokatfirmaer (uden at blive sagsøgt ;-) ) til de 2 veninder på en fredagstur eller en herreloge - det er sjovt.

2: Hvad er det for et år, I som bryggeri kigger ind i?
Et spændende nyt år. Vi glæder os til at have endnu flere ølnydende besøgende på Christiania, brygge nye spændende LAB:X (4 kegs limited) og collabs. Og så må vi ikke glemme Ølfestival 2024.

3: Hvad bliver den største udfordring for jer i 2024?
(omskrev lige overskiften, så vi ikke skal fortælle det samme som vores kolleger)
Det er ingen hemmelighed, at vores lokale (og udendørsområde) ikke er specielt stort - småt men hyggeligt. Den største udfordring bliver helt sikkert at få plads til alle de dejlige (øltørstige) gæster. Vi tager faktisk første skridt, her i januar, så vi kan have flere siddende gæster indendørs.

4: Hvilken øl er I mest stolte af at have brygget i 2023 og hvad gør den noget særligt?
Det er (heldigvis) svært... men hvis vi skal vælge, så bliver det "Legalize It" - en super lækker, frugtig, hazy IPA på kun 4,7% (indrømmet, vi har haft en tendens til at lave vores IPAer en del stærkere).

Med Legalize It har vi sammen med Tuxen, Kaka, Klumpen, Pharfar, Generalens Hampa, General Knas, Musik Loppen, Pigegarden, CSC, Sensimilla.dk, Christiania Art Gallery, Christiania Seedbank, Jimmy, Møller, Cutter, Smells Like Business, MartinSundstrom.dk og Christopher Horan givet vores holdning til Cannabisdebatten i Danmark - en øl og holdning som der er blevet taget rigtig godt imod.

5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Vores skulderklap går igen igen ud til dem der nyder og sætter pris på Craft Beer - uden deres støtte ville vi se endnu flere lukninger, makro-barer og 5 stk. for en hund fake craft i supermarkederne.