torsdag den 25. januar 2024

Q&A 2024: Det Lille Bryggeri

I dag er det René Hansen fra Det Lille Bryggeri, der sætter fingrene til tastaturet og svarer på spørgsmålene i årets Q&A.

1: Hvad var det mest positive i 2023 for bryggeriet?
Det Lille Bryggeri har haft et travlt år, men også et år hvor jeg har skulle holde tungen lige i munden.

Det mest positive for Det Lille Bryggeri i 2023 var at blive kåret til årets bryggeri af Danske Ølentusiaster, men jeg oplever generelt en enorm opbakning og møder så mange glade mennesker, når jeg er rundt i landet og præsentere mit øl ved diverse arrangementer og ølfestivaler.

2: Hvad er det for et år, I som bryggeri kigger ind i?
Det bliver et meget spændende år, selvom jeg er et ældre bryggeri, er der så mange ukendte faktorer i denne branche.

Priserne ændres konstant, mange bryggerier åbner og lukker, og her sidst i 2023 oplever jeg også at en del forhandlere har måtte lukke. Så jeg tror 2024 bliver et år, hvor jeg skal være meget omstillingsparat.

3: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2024?
For alle bryggerier bliver 2024 et år, hvor det at kunne balancere bliver en kunst. Priserne på råvarer drøner op og ned, vi er mange bryggerier i Danmark, så det er vigtigt at være tro mod sit koncept.

Dertil tror jeg, vi som bryggerier skal blive mere kritiske i forhold til hvor og hvordan vi vil præsentere vores øl. Der er stort set en ølfestival i hver en by. Min oplevelse er desværre at arrangørerne af diverse ølfestivalerne reelt ikke kender til et bryggeris økonomi (det ses ofte på, hvad vi som bryggerier får tilbudt for en polet/smagsprøve).

4: Hvilken øl er I mest stolte af at have brygget i 2023, og hvad gør den noget særligt?
Jeg kan ikke nævne én enkelt øl, men jeg kom med 6 nye fadlagrede øl, der havde ligget på anderledes fade end jeg normalt har lagret på (Calvados, Moscatel, Tripel Sec m.m.). Øllet var også lysere stilarter.

5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Jeg er utroligt glad for mine kollegaer fra andre bryggerier. Jeg er alene i mit bryggeri, så det er dejligt at møde kollegaer og snakke.