tirsdag den 16. januar 2024

Q&A 2024: Stepping Stone

Fra Stepping Stone har Daniel True taget sig tid til at besvare på spørgsmål til årets Q&A.

1: Hvad var det mest positive i 2023 for bryggeriet?
2023 var vores første rigtige år som bryggeri. Trods det, samt at bryggerier lukker på stribe, så har vi alligevel formået at komme tilfredse igennem året. 

Især fordi vi har mødt så mange glade mennesker, der har taget mega godt imod os. Både vores øl, tilstedeværelse på festivaler og vores mission om socialt ansvar, bliver mødt med stor interesse. Det er vi virkelig taknemmelige for.

2: Hvad er det for et år, I som bryggeri kigger ind i?
2024 bliver nervepirrende. Især med den skræmmende mængde bryggerier, der drejer nøglen om. Det er svært at være mikrobrygger for tiden og det tror vi fortsætter ind i 2024.

Men samtidig, så lader vi os ikke slå ud af stormfuldt farvand. Vi trykker ufortrødent på gaspedalen, ift. at skrue op for mængden, udvalget, og udbredelsen af vores øl!

Selvom det er en svær tid, så er vi stålsatte på at gøre vores allerbedste.

3: Hvad bliver den største udfordring for de danske bryggerier i 2024?
Ikke for at blive i søfartsanalogierne, men helt kort sagt, så bliver den største udfordring at holde sig oven vande.

4: Hvilken øl er I mest stolte af at have brygget i 2023, og hvad gør den noget særligt?
For os er det lidt ligesom at bede nogen vælge deres yndlings af deres børn. Bortset fra en enkelt øl, så har vi jo faktisk brygget alle vores øl i 2023, haha.

Men nu det er Stovt vi taler med, må vi nok hellere vælge vores Double Mash Imp. Stout, Respite. Vi har lavet den helt uden tilsætninger, for at vise vores håndværk frem. Selvom vi godt ved at det mest almindelige for tiden er at fyre alverdens smags- og krops-boostende tilsætninger i, som f.eks. laktose.

5: Hvem i ølbranchen fortjener et skulderklap?
Der er virkelig mange. Generelt fortjener mange af vores bryggeri-kolleger et skulderklap for at være inkluderende, og også for at arrangere events for mange af os andre.

Vi synes også at arrangørerne af Danish Beer Bloggers Awards fortjener et skulderklap. DBBA står for nogle virkeligt vigtige prisoverrækkelser, fordelt af branchen selv, over en håndfuld forskellige priser. De sender et langt mere nuanceret signal til forbrugerne, end f.eks. DØEs model, som godt kunne trænge til en opdatering. F.eks. kunne man i nr. 136 af ØlentusiasteN læse at en af DØEs egne regionsformænd, kommer med konstruktiv kritik af den nuværende model.
 
Vi tror på vigtigheden af både en kritikerpris, og folkets pris.