torsdag den 8. januar 2015

Poesibogen: Simon Hartvig Daugaard

Det er ikke sikkert, at navnet Simon Hartvig Daugaard lige ringer klokker, men du kender helt sikkert hans arbejde. Det er nemlig Simon, der har tegnet etiketterne til Sinner Series fra Amager Bryghus, samt flere andre Amager-øl. Jeg greb fat i Simon for at høre om han ville bidrage til Stovts Poesibog. Det ville han. Vi stiller om.
 
Hvad er din yndlingsøl?
Min helt klare yndlings øl er “LUST” fra Amager Bryghus. Da det ikke blot er en lækker væske på 9,2%, så er den langt mere end bare en øl for mig. LUST var den første øletikette jeg nogensinde tegnede. LUST var den første øl jeg smagte på, som ikke smagte af pilsner fra supermarkedet. LUST var min vej ind i øllets vidunderlige verden. LUST bærer også den etikette der blev censureret af Systembolaget i Sverige - det er noget jeg er meget stolt af, og det er jeg “hende” og Amager Bryghus evig taknemmelig for. Også smager hun helt fantastisk!
 
Hvad er din yndlingsøltype?
LUST-øllen er noget helt specielt, men den type øl jeg aller først kaster mig over når jeg ser dem, må være IPA’erne. Dem kan jeg altid finde tid, og plads til at få indenbords. Smagen af masser af humle, har så mange gode minder, og oplevelser for mig at jeg klart foretrækker en IPA frem for så meget andet. Men da jeg er ny i “øl gamet” holder jeg meget af at smage nye øl da min horisont udvides for hver gang, og hvem ved - måske har jeg en ny yndlingsøltype inden jeg ser mig om!
 
Hvor køber du dine øl?
Eftersom jeg har været så priviligeret at få muligheden for at tegne mange af Amager Bryghus’ etiketter, så er det også et fantastisk sted at købe øl, da jeg ofte får lidt historie, og viden om øllen oveni. Ellers kan jeg ikke prale med nogle specielle steder jeg fylder min rygsæk med dejlige øl. Det sker dog ofte at hvis jeg kommer forbi en butik der har lidt specialøl på hylden, at jeg må og skal have dem med mig hjem! Det skal dog siges at jeg har en form for arbejdskade når jeg vælger øl. Hvis etiketten er grim, og sjusket, så stiller jeg den pænt tilbage på hylden.
 
Største øloplevelse?
De bedste øloplevelser jeg har haft er ofte lidt sløret, når jeg tænker tilbage på dem. Jeg er fra naturens side bygget knap så robust, og derfor sker det tit at jeg drikker mig selv en smule i hegnet, da jeg før hen har været vant til pilsnere, som man kan drikke en hel del mere af uden at der sker det store. Men alle mine aftener, hvor jeg har drukket specialøl, eller jeg har været til ølsmagning har én ting til fælles: Det er altid en positiv oplevelse af udsætte sin gane for en ny slags øl.
 
Hvad er det øl kan siden det er så godt?
Om øllen er god eller dårlig, så samles man helst om øl. For mig er det en meget social ting at drikke øl (medmindre man nyder en til maden alene eller lignende!). Jeg syntes det er fantastisk at øl kan have så mange smagsvarianter, og smagsindtryk at jeg kan blive helt overrasket hver gang, jeg prøver noget nyt. Det kan pasta for eksempel ikke rigtigt… Også er øl for mig også duften af noget godt der skal til at ske. Jeg kan altid forbinde det med noget dejligt og rart.