mandag den 2. marts 2015

Anmeldelse: Black Beast, Ghost Brewing

Navn: Black Beast
Type: Imperial Stout
Bryggeri: Ghost Brewing
Alkohol: 11%
Beskrivelse: Black Beast lyder mest af alt som enten et end-of-level-monster fra et mørkt platformspil, eller som en overdådig dildo. Den sidste af valgmulighederne er tættest på det, der helst skulle være sandheden, for giver man en øl et navn, så mørkt og monstrøst, så skal den denondehyleme også have nosserne til at kunne bære det.

Indpakningen bærer mørket ganske fint, diskrete bogstaver i sølvprint på en sort baggrund, der centralt og tæt på skjult, bærer Ghost Brewings logo i en mørk grå ikke mange nuancer fra den sorte baggrund. Også i glasset er mørket gennemført. Øllet er sort, skummet mokkafarvet og cremet, og der siver en behagelig duft af røg op fra glassset. Røgen går igen i smagen og blander sig med en bitterhed som den man finder i et stykke mørkt chokolade med et kakaoindhold oppe i de høje procenter. Der mangler lidt mundfylde (så meget for den overdådige dildoreference), men det bliver til fulde opvejet af, hvor lettilgængelig Black Beast. Ingen tvivl om, at det er en herreøl, der både rummer tjære og død sømand, men det er en meget nådig en af slagsen. Halvvejs igennem flasken er jeg virkelig begejstret, med 20 minutter fra køleskabsdøren blev åbnet til servering virker det også til at jeg har ramt serveringstemperaturen lige i bullseye.

Den sidste halvdel af øllen fylder mere i takt med at boblerne flader ud, og jeg bilder mig ind, at bitterheden falder, mens alle de kradse værdier man finder i en øl som denne står klart frem, men i nuancer censureret til et niveau, der nærmer sig det børnevenlige.

Der mangler noget vildskab for at øl og navn er et fuldbyrdet match, men det ændrer ikke på, at Black Beast er et forrygende stykke øl, der langt hen af vejen er som skåret ud af min egen ydmyge opfattelse af, hvor øllets DNA bedst kan kombineres. Anbefales.
Indkøbt: YNWA Bottle Shop, Kolding (33cl, 35,-) 
Karakter: 10