søndag den 27. december 2015

Absolute Let's Stovt 2015

Som en lille service til dem, der ikke har haft tid til at følge med på Stovt i året der gik, er jeg dykket ned og har lavet et opkog på årets højdepunkter.

Både Poesibogen og Bryggeriloggen har gjort det godt i året der gik, og begge havde i 2015 indlæg, der fik nærmest alt andet til at blegne. Mikael R. Andreasen svarede på Poesibogens Spørgsmål med en ordmængde, der ellers kun findes i romaner og Jessica fra Penyllan fik fyret op under alle kedler da hun introducerede bryggeriet i Bryggeriloggen.

Limfjordsporteren fyldte som altid meget på Stovt. Den blev spillet op mod Allan Olsen i Sort øl og vinyl, den blev smagt i en årgang 1989 og endelig fik jeg fra årets ølfestival med sendebud leveret en flaske med den fadlagrede variant, der havde ligget på fade fra Stauning Whisky.

Stauning Whisky fik i sensommeren tildelt deres egen temauge. Der var to interviews med Alex Højrup Munch derfra, om henholdsvis maltproduktion og om tønder, fadlagring og ølverdenen. Der var anmeldelser af fadlagrede øl fra Ghost Brewing og Ikast Mikrobryg, og endelig havde jeg en snak med Bo Abelgren fra Abelgren & Ramvad om hvordan de var gået til opgaven med at fadlagre.

Endelig blev det til et besøg hos Ugly Duck i starten af året, da Menno fra De Molen var forbi, og et svar til temaet på årets ølfestival, der mere end noget andet på Stovt blev delt, liket og kommenteret.